13nov/17Off

Small Oranges Day voor de Ketelbinkies

klik op de foto voor grotere versie

Afgelopen zaterdag "de 11de van de 11de" werd door de VRC een "Small Oranges day" georganiseerd in samenwerking/support van Tim Visser, die zijn naam had verbonden aan deze (regionale) Guppen rugby dag. Alleen dat waarschijnlijk 99% van de guppen niet wisten wie Tim Visser is! en sommige ouders hoopten nog op een Mastercourse…... Helaas, hij was zelf fysiek niet aanwezig.

RRC was met 2 teams sterk vroeg in de ochtend afgereisd naar Voorburg. Buiten RRC en VRC waren ook RC Delft en DIOK aanwezig. In totaal dus 4 clubs en 8 teams… flink wat rondrennende stuiterende guppies van rond de 4-5 jaar en er was zelfs een beetje media aandacht (Volkskrant).

Voorburg had een perfecte ochtend samengesteld in de vorm van speeltraining, maar ook kleine wedstrijdjes, zodat allen spelenderwijs nog meer kennis konden maken met de sport rugby. Het was even bikkelen tegen de kou in de ochtend, zeker voor de allerjongsten, maar niemand klaagde en de afwisseling van de spelen zorgde ervoor dat de focus op de sport bleef.

Ik denk dat de doelstelling zeker is behaald en dat alle guppies meer een verscheidenheid aan ervaring opdoen, contact maken, lol gehad, andere locatie, tag spelen, try's scoren, en verbondenheid. Er was een heerlijke lunch met broodje knakworst, ranja, appels en lekker groente. Geweldig!

Onze RRC Ketelbinkies hebben zeker in de wedstrijdjes hun krachten laten zien. Natuurlijk vonden alle guppies deze dag de stootkussens het leukste onderdeel ….. lekker beuken op elkaar.. en onze Lucas Heddle rende in de wedstrijdjes de tegenpartij meerdere malen magnifiek voorbij en heeft daardoor vele try's gescoord. Bravo! Onze coaches (Piet-Jan, Brendan, Tom en teammanager Audrey) hebben ze afgelopen zondagen goed getraind en begeleid. Hierbij van alle ouders onze dank!

Velen keken uit naar deze dag en het geeft toch weer dat de motivatie ook bij deze kleintjes zeker aanwezig is en dat wij als RRC en andere clubs dit zeker moeten blijven stimuleren. Een top-ochtend en een groot compliment naar Colin, Lucac, Pelayo en Maurits en de rest van de Voorburgse organisatie. Hopelijk zal deze dag in herhaling vallen en persoonlijk hoop ik dat alle clubs een soortgelijk Guppy dag komend jaar organiseren.

RRC bedankt iedereen voor zijn aanwezigheid en hulp daar waar nodig.

Al met al een heerlijke dag voor de guppies en een geweldige ervaring.

Groet,

Bastiaan van der Touw & de RRC guppies aanwezig op de Small Oranges Day. (=Koen, Isobel, Valentijn, Jippe, Quintijn, Eise, Barend, Floris, Chris, Finn, Alessandro, Samuel en Lucas)