Sanctus Virgiel V Rotterdamse RC 2 (19-29)

16 januari 2011

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus begon mijn voorbereiding op donderdag er voor, toen bleek dat er weinig 2e teamspelers hadden getraind en dat de spelers die de laatste tijd in het 2e hadden gespeeld nu meegingen met het 1ste omdat die wel getraind hadden.Van 5 mensen wist ik dat ze zouden komen. Dat betekende dat in minstens 15 mensen moest vinden, want er zijn altijd wel afvallers.Dus 15 mensen sms’en. Van 11 een sms terugkrijgen en die weer beantwoorden. Van de 4 die waarvan ik niets gehoord had nog maar weer een sms sturen. En die beantwoorden. Dat zijn dus al snel 34 sms’jes.Dan vergeet ik mijn grote hulp; the one armed man, mijn hulp en toeverlaat Ever de P. Die mij met vraag en daad bij staat.Tot zover het gezeur.’s Ochtends wordt ik gebeld door de captain:”Hoeveel mensen denk je dat er moeten komen op de verzamel tijd”. “Snel geteld denk ik dat er 12 mensen moeten komen”: is mijn antwoord en dat gebeurt 10 minuten na de verzamel tijd. Aangekomen hadden we er inderdaad 11, maar ik miste nog een paar mensen die rechtstreeks zouden komen. Uiteindelijk waren we met 14 man. Ik ken de tegenstander goed en ik besloot ook mee te doen omdat iemand die ik wel verwacht had zich verslapen had. Gelukkig werd ik gered door een Thor speler die graag mee wilde doen. Vrigiel was in het begin sterk en scoorde. Ik ken ze dus wist dat uiteindelijk ze op conditie zouden verliezen. Robert was in grote vorm en schopte zijn conversies er allemaal in in de eerste helft. In de 2e helft stokte die machine. We hadden 2 debutanten nl Joël en grote Vincent (dat heeft alles te maken met zijn lichaams lengte, dit in tegenstelling tot; Grote Gijs). Die deden het goed. UIteindelijk wonnen we met 19 – 29.

Michael