18sep/17Off

RRC 2 – Sanctus Virgilius

Voor de tweede wedstrijd van het seizoen moest het tweede van RRC naar Sanctus Vigilius in Delft.

Een tegenstander die de afgelopen seizoenen vaker voorbij is gekomen en waar vanuit de 4de klasse tegelijk werd gepromoveerd. Wat snel bleek bij aankomst was dat de opleidingen bezig waren geweest met het toelaten van grotere en fittere jongens tot hun studies. De Virgillianen zagen er fitter uit dan ooit en hadden een 18 man sterk team op de lijst staan.

De Rotterdammers waren uit de havenstad vertrokken met een luxe aan spelers. Maar met het eerste op weg naar Oisterwijk en het derde naar HRC (omdat de velden bij Delft afgekeurd waren moest er uitgeweken worden) zou er rust moeten komen uit het feit dat er 22 man op de spelerslijst stonden. Dat bleek alleen in het begin van de wedstrijd niet het geval. In balbezit was er veel chaos maar hoewel Sanctus niet echt in de buurt kwam van de try line leek dit weer een spannende wedstrijd te worden tussen oude bekenden. Na een chaotische 20 minuten vonden de spelers hun structuur en kon er met een nipte voorsprong de rust in gegaan worden. De goedlopende line-out, waar vanaf de kant met verbazing naar werd gekeken, en het feit dat Rotterdam meer wissels tot hun beschikking had dan Sanctus was na 60minuten ook terug te zien in de score. Na een hoop goede open spel momenten en het gebruik van de overlaps was er op de eindscore toch een (overtuigende) 5-44 overwinning neergezet.

Volgende week zal RRC 2 het op het eigen veld opnemen tegen URC 2 en hard moeten werken aan structuur om de tweede plek in de competitie te behouden. Mini Super Sunday op de club met alle senioren teams die thuisspelen!!