Rotterdamse Rugby Club
6okt/19Off

RDD U14 Cubs

Uit de hele regio waren vandaag zowel de spelers die al op de Rugby Academy ZuidWest zitten alsmede vele andere enthousiaste Cubs rugby spelers (normaal uitkomend voor hun eigen rugby club), op het mooie nieuwe complex van Hermes te Schiedam te vinden. 

Op voorhand was al aangegeven dat de opzet van de RDD (Rugby Development Day) anders zou zijn dan de jaren ervoor. En dat was het. Organisatie door de Academy was top. Hermes als gastheer had ook echt alles qua warm welkom en faciliteiten uit de kast gehaald. Jeroen Krabbendam, een van de drijvende krachten achter deze jonge rugby club, zal ook wel een privé en zakelijk leven hebben maar dat wordt schijnbaar opzij geschoven als er iets is wat ook maar naar rugby ruikt zo lijkt het. 

Naast de welhaast volledige trainersstaf van de Rugby Academy waren ook veel van de hoofdcoaches van de individuele rugby clubs aanwezig. Waaronder onze Richard van Ravenstein mooie RRC outfit. Moet die vaker doen zeggen we dan ;-).

Een strak en uitdagend rugby programma tot gevolg. Veel lachende gezichten bij de kids (ik geloof meer dan 80 in totaal, het tellen ging wat moeizaam want er werd weinig stil gestaan) en bij de meegereisde ouders die natuurlijk naast gezelligheid langs de lijn heerlijk subjectief hun pensioenplan wilde inschatten. Het niveau vandaag was hoog. Snel balspel, goede tackles en mooie runs gezien bij de partijtjes tussen de oefeningen door. 

Afsluitend was door een plaatselijke Italiaan de lunch voor de spelers verzorgd. En dat was heel goed, want er was geen kruimel meer over. 

Opgewekt en met lege maag (bij de ouders dan) in de auto terug, wat dan gelijk het enige minpuntje was. De rijksweg was dicht. En Schiedam heeft dan opeens veel autobezitters.

Dinsdag weer bij de club trainen. Phil (hoofdcoach bij de Academy) heeft volgens de geruchtenstroom aangegeven graag een keer bij RRC te willen langskomen. Dat zou natuurlijk helemaal top zijn. De 5 RRC vandaag  aanwezige Cubs, waarvan er twee op de Academy zitten, weten na vandaag precies waar ze dan aan toe zijn, een training die je niet snel zal vergeten. Volgende keer een grotere delegatie van RRC zou leuk zijn en gezien de ervaringen van vandaag zeker zeer de moeite waard.

Uw schrijvende rugby ouder

Gearchiveerd onder: Cubs, Jeugd Reacties zijn uitgeschakeld
Reacties (0) Trackbacks (0)

Onze excuses, het reactie formulieren is op dit moment uitgeschakeld

Trackbacks zijn uitgeschakeld.

Login