19sep/17Off

Ondanks verlies, sterke start voor de Rotterdames

(Fotocredit: Wilco Boot)

Na maanden zomer stop mochten we vorig week het nieuwe seizoen aftrappen op ons thuis veld, maar helaas hadden de weergoden andere plannen en besloten ons hele veld blank te zetten. Maar gelukkig waren diezelfde goden ons beter gezind afgelopen zondag, met prachtig weer.
Jawel beste dames en heren, het rugbyseizoen in de eerste klasse is begonnen.

En met deze wedstrijd mochten we onze groene jachtvelden betreden met Diok op de planning.
De zenuwen waren aanwezig, maar de focus was aan.

Laten we beginnen met de woorden waar de tegenstander mee eindigde: "Dit hadden we niet verwacht". Daarmee doelden zij op de kracht van de Rotterdames. In de eerst minuten stonden we al op voorsprong. Ondanks dat de kick op de palen prachtig was, kwam deze net een paar meter tekort. Maar het vuur bij Diok was ook aan. 20 minuten lang is er door beide teams hard gevochten om de bal en de verdiende meters, waarbij Diok ook een try kon bemachtigen. Helaas vlak voor rust kon Diok met een reeks pick and go op 5-10 komen.

Maar zo hard als wij de eerste helft openden, was dit ook de tweede helft het geval. Wederom in de eerste minuut trokken wij de stand weer gelijk. Diok gaf niet op en net voordat het laatste half uur begon kwam Diok weer op voorsprong. Vrij kort daarop drukten zij nog een try en benutten de conversie recht voor de palen.

In de laatste 25 minuten van de wedstrijd ging het hard tegen hard, maar helaas wist Diok weer door te breken op hard voorwaarts spel en hierbij een try en de conversie voor hun rekening nemen.

De eindstand van de wedstrijd was 15-29 voor Diok. We hebben kennis gemaakt met het niveau van de eerste klasse. De eindstand was niet een weergave van kracht- of klasseverschil. Wij hebben 3 try's gedrukt. We hebben voor gestaan. We gaan nu harder werken om deze groei voort te zetten, want ik mag zeggen wat ben ik trots op jullie meiden, trots op mijn team. Om Fabrice te quoten :"we stonden er voor elkaar en met elkaar". Ondanks dat we niet hebben gewonnen vind ik toch dat ik het mag zegen: we're back bitches.

Wedstrijdverslag: Kim en Ruben
Wotm onze zijde: Marjo
"Tasje van Mos", ieder keer ander thema. Dit keer voor ons nieuwe talentvolle aanwinsten : Maartje en Hedwig
Wotm door tegenstander: Caro