12nov/11Off

Juniors: Amstelveen te sterk voor Rotterdam/Emma

Amstelveen is een club die de laatste jaren met alle jeugdteams in de top van Nederland meedraait en dus een tegenstander om rekening mee te houden in deze eerste play-off wedstrijd voor een plaats in de Cup competitie. Het feit dat ze in elke jeugd competitie de play-off hebben gehaald zegt natuurlijk al genoeg over het niveau van deze club. Het werd dan ook een zware wedstrijd waarin de tegenstanders over de hele linie wat slimmer en meer geconcentreerd speelden dan wij. Dat wil overigens niet zeggen dat Rotterdam/Emma slecht heeft gespeeld. In het geheel niet, want iedereen werkte hard maar we moesten vandaag onze meerdere erkennen in Amstelveen, dat gewoon beter was. Met iets meer geluk hadden we nog één of twee tries meer kunnen maken en was de uitslag wat meer in het beeld van de wedstrijd geweest. Een aantal keer lagen we zo goed als op de try-lijn maar kwamen we er net niet door. Niet getreurd dus, we konden met opgeheven hoofd het veld verlaten in de wetenschap dat we een zeer sterke tegenstander, goed partij hebben geboden vandaag. Daar kunnen we verder mee en we gaan gewoon zo hoog mogelijk proberen te eindigen in de Plate. Gezien de stijgende lijn in het spel, moet dat natuurlijk geen probleem zijn.

Eindstand Amstelveense RC 1890 - RRC/Emma 36-5 (24-0)
Try RRC/Emma: Talha (Tevens man of the Match)

Foto's René Ladenius
Foto´s Marcel Molendijk