5nov/11Off

Cubs verliezen helaas in de Play-Offs van Oemoemenoe/Tovaal

Op een wel héél vroeg tijdstip (08.00 uur) verzamelden we bij de club om onze Play-Off wedstrijd in Middelburg te gaan spelen. Met een bijna compleet team (22 spelers) vertrokken we naar het Zeeuwse Oemoemenoe/Tovaal. Na een voorspoedige reis waren we ruim op tijd bij de tegenstander waarna coach Richard en trainers Arie en Paul het team op scherp konden gaan zetten. Helaas mocht, door een wèl heel strenge teammanager van de Zeeuwen, onze Giorgi niet meespelen daar zijn intro-spelerskaart drie (!) dagen verlopen bleek te zijn.

Hoewel nerveus wisten we toch in het eerste deel van de ‘first half’  zoveel druk te zetten dat we eigenlijk alleen maar op de helft van de tegenstander speelden. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie try van Daviid. Door de moeilijke hoek wist Tommy helaas de conversie niet te benutten. Niet lang daarna raakte Tim dermate zwaar geblesseerd (kniebanden) zodat hij met een brancard het veld moest verlaten. Hierna wist Oemoemenoe, door met name wat foutjes van onze kant, vaker op onze helft te komen wat hen een try en een benutte conversie opleverde.

Tijdens de ‘half time’ met een stand van  7-5 bleek ook Tom geblesseerd te zijn zodat zijn arm in een draagband ging en hij verder spelen moest staken. Ondanks deze tegenslag hebben wij in de ‘second half’ nog de nodige kansen weten te creëren door met name mooie acties van Max , Sam, Lars en nog enkele anderen. Soms zelfs tot op enkele decimeters van de trylijn van de tegenstander, echter zonder hier punten uit te kunnen behalen. De tegenstander wist door voornamelijk enkele verdedigende fouten nog wel tweemaal  (helaas voor hen conversieloos) te scoren. Dit leverde een eindstand van 17-5 en een heel stel teleurgestelde gezichten van onze spelers op. Ze hebben gespeeld voor wat het waard was maar meer zat er klaarblijkelijk niet in vandaag.

Voor tijdens de terugreis had Peter van den Hul voor het hele team, begeleiders en supporters een lunch laten verzorgen in het Van der Valk Motel “De Wouwse Tol” alwaar een ieder zich het aangebodene goed liet smaken.

Tim en Tom beterschap; Peter nogmaals namens iedereen bedankt !

Foto's Ton v.d. Weg