26nov/17Off

Wedstrijd tegen AAC duurt een paar minuten te kort voor RRC 1

Een uitstekend eerste half uur en een nog beter slotoffensief van Rotterdam waren helaas net niet genoeg om de overwinning uit het vuur te slepen tegen het hoog geklasseerde AAC 1. De rode kaart die Rik vlak voor rust kreeg voor een late tackle was wellicht wat zwaar gestraft maar deed Rotterdam uiteindelijk wel de das om in een wat mindere fase vlak na de rust waar de tries iets te makkelijk werden weggegeven.  Dat was jammer want hoe Rotterdam hierna terug kwam van een 7-25 achterstand was indrukwekkend en spectaculair. Overigens was het niet toevallig dat dit samenviel met het inbrengen van Jasper die gelukkig weer terug is na een paar weken blessureleed. Als aanjager ging hij voorop in de strijd en was Rotterdam in de laatste fase absoluut de bovenliggende partij ondanks de numerieke minderheid.

Helaas was het net niet genoeg vandaag maar we moeten respect hebben voor de wijze waarop er vandaag werd gespeeld. Eindelijk werd er met zelfvertrouwen en overtuiging gespeeld in het grootste gedeelte van de wedstrijd. Vandaag werd ook nog maar eens duidelijk hoe belangrijk de kicks op de palen zijn want daar hebben we zeker een aantal punten laten liggen. In ieder geval is het goed om te zien dat de ziekenboeg langzaam leeg stroomt en een aantal jongens weer terug is op het veld. Rotterdam op volle sterkte kan zich prima meten met de topteams in de 1e klasse en dat zullen ze gaan merken ook na de winterstop als de meeste spelers weer fit zijn.

Eindstand RRC 1 - AAC 1 : 29-35 (tries:  Jasper 2x, Danilo, John en Lars; Conversies Tim 2x)

Foto's René Ladenius (Helaas niet zoveel foto's wegens invallende duisternis)