21nov/17Off

TBM Bondsdag bij EZRC Oemoemenoe

DE TURVEN GAAN VERDER. EN HOE!

Terwijl heel Nederland achter de buis zat om te kijken hoe Friesland de Sint hartelijk verwelkomde in Dokkum waren 350 km zuidelijker een klein groepje fanatieke Rotterdamse turven in de weer om te strijden voor de Rotterdamse eer. Voor de eer, want hoewel er geen medailles of bekers te verdelen waren ging het team onder aanvoering van maar liefst drie superdames er keihard tegen aan!

Bij de eerste partij tegen RC Etten-Leur merkte we wel dat de urenlange autorit naar het afgelegen Zeeland de turven geen goed had gedaan. Ze kwamen moeizaam op gang met als gevolg dat de tegenstander een aantal try’s maakte. Dat kan natuurlijk niet. Tijd voor de manager om in te grijpen en de turven kregen een gedegen motivational speech. Dat hielp. De gure kou van het platteland werd afgeschud en in de tweede helft vlamde ze naar een 5-4 overwinning. Het ging zelfs zo goed dat we nieuwe moves konden uitproberen en iedereen kreeg de kans om op de tegenstander in te rennen. De tweede partij ging voortreffelijk en de taaie Zeeuwen van EZRC Oemoenoe werden op eigen bodem kansloos verslagen. De derde partij was tegen RC Bekaro, deze club kwam met vier spelers opdagen. Spelen is belangrijker als winnen! Ze mochten van ons twee spelers lenen, maar helaas was de coach van RRC zo royaal om de turven zelf te laten kiezen wie het team van RC Bekaro wilde versterken.  Met als gevolg dat twee van onze snelste spelers de tegenstander  aan een klinkende overwinning hielp. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het waren drie mooie leerzame partijen waarbij de kids een schat aan ervaring opdeden. Ondanks de kou en de lange reis hebben ze zich 100% ingezet met een geweldig resultaat als gevolg!

Daarna konden de turven naar het clubhuis om op een groot scherm te kijken naar de intocht van de goedheiligman in het hoge noorden. Drie mooie wedstrijden, warme chocomelk, pepernootje en Sinterklaas. Welk kind wil dat nou niet!

Foto’s/video: Turven in actie

DE MINI’s IN DE ZEEUWSE KLEI

Onze mini's waren ingedeeld voor deelname aan de NRB Bondsdag in Middelburg. Schijnbaar een afstand die een aantal ouders schrik in boezemde want in plaats van twee mini teams waren er 17 mini helden present, de goedheiligman zal ook wel roet in het eten hebben gegooid. Tevens had een aantal ouders een uitstapje naar een mooie rugbywedstrijd in Parijs. Een team met 5 wissels. De Dordrecht /Sparta combinatie had echter 4 spelers te weinig zodat er een nieuwe combinatie DORRSPA gemaakt kon worden en iedereen zijn rugby vlieguren kon uitbreiden.

Wedstrijden tegen Oemoemenoe, de DORRSPA combinatie en Rel werden met respectievelijk 5 - 0 , 6 - 0 en 14 - 1 gewonnen. Weerstand was er dus niet zo (of zijn de mini's gewoon zo goed J) ondanks het feit dat het mixen met spelers door de technische staf welhaast tot kunst was verheven. Bij vlagen schitterend overspel met mooie tries tot gevolg. De rucks werden ook aanzienlijk scherper dan verleden week aangegaan en bij de scrums werden de tegenstanders weggedrongen. Op alle fronten waren de mini's vandaag beter met een uitstekende sfeer tussen de mannen.

Zal wel met de intocht van de goedheiligman te maken hebben gehad maar in Middelburg was geen zwarte piet te bekennen. Wel blauw aangelopen supporters. Het stampen met de voeten had verder ook weinig zin want de schoenen wogen kilo's zwaarder door de klei op het eind van deze Bondsdag. Conclusie is wel dat onze mini's een mooie ontwikkeling doormaken. Uiteraard nog veel te verbeteren en gemakzucht ligt op de loer, maar het niveau gaat per week omhoog. Dan is de drie uur reistijd opeens minder belangrijk geworden. Nu maar hopen op meer weerstand de komende week.

Foto’s: Bastiaan van de Werk