4dec/17Off

Sterkte wedstrijd Rotterdames niet omgezet in winst

Zondag 03-12-2017 streken de Lady Wasps uit Nijmegen neer op ons Rotterdamse veld.

De openingsfase was typisch Rotterdams. Snoeihard en explosief, waar de Wasps alle moeite mee hadden. Wij speelden gevarieerd en in hoog tempo. Wij clearden al onze rucks. Onze voorwaartsen beukten erop los tegen hun grotere en zwaardere voorwaartsen. Onze lijn was sneller en stond goed diep. In de eerste 20 minuten van de wedstrijd kwamen zij slechts 2 keer over de middenlijn.

Beide keren door een kick vanuit hun verdediging om onder onze druk uit te komen. Waar hun eerste kick snel werd geretourneerd door een run van onze fullback, resulteerde de tweede indirect in een line-out ter hoogte van onze 10. Deze werd gevolg door een scrum nog iets dichter op onze tryline. Vanuit die situatie creërden zij een overlapsituatie en werd tegen de verhouding in een try gedrukt. Maar de positiviteit bleef in de ploeg. De strijdlust vierde hoogtij. De organisatie - net als de scrum - stond als een huis. Met die manier van spelen (inclusief kopstootje hier en daar en spelers die wij van de ruck wegslingerden) haalden wij de angel uit de Wasps.

Het mag een wereldwonder genoemd worden dat wij de eerste helft geen try hebben gedrukt. Wederom tegen de verhouding in en strijdig met het spelbeeld, drukten zij er wel nog 1 op slag van rust.
Wederom bleven wij positief en daarmee streden en ploegden wij op het modderige "veld" voort.

In de tweede helft piepte en kraakte onze organisatie. Het werd wat rommeliger, waardoor wij minder ons eigen spel speelden en iets meer mee moesten in dat van de tegenstander. Het ging meer op en neer. Hoe zij in de eerste helft 2 keer feilloos profiteerden van kleine foutjes aan onze zijde, konden zij dat nu ook gelijk in deze fase. Het werd 0-15 na een kwartier in de tweede helft. Maar er werd wederom stug door gebuffeld door onze beestachtige dames. Niemand viel uit zijn rol en meerdere spelers waren helemaal los.

Helaas moest Kim Kong (voortaan Kim Kom) van het veld. We zijn blij dat haar schouder in ieder geval terug schoot en hopen nu op snel herstel. Ook moest Laura (ondanks stampen toch door de Wasps gekozen als woman of the match) van het veld met een vermoedelijk hersenschudding. Heel veel sterkte! We hebben de laatste 10 minuten met 14 'man' gespeeld. Niettemin hadden zij een curieus moment nodig om net voor het eindsignaal 0-20 op het scorebord te zetten.

Dit was overduidelijk een van onze beste wedstrijden van dit seizoen. We moeten dit ook zien als resultaat van maanden hard werken. Niet alleen de potentie was zichtbaar, maar nu ook de capaciteit om de tegenstander onze wil op te leggen en feitelijk te domineren. Als we deze lijn kunnen doortrekken, komen de winstpartijen vanzelf. Het is niet onbelangrijk om de winterstop te benutten voor veel trainen (op het veld, in de gym, theorie besprekingen) en vooral een aantal teambuilding uitjes in welke vorm dan ook.

Wedstrijdverslag: Hedwig en Ruben
Woman of the match: Quirenia