26sep/17Off

Sterker door teamverband – RRC dames vs Breda

(Fotocredit: René Ladenius)

In alle opzichten was het zondag thuis tegen Breda voor de dames een pittige wedstrijd. We hebben natuurlijk al kennis gemaakt met de dames van Breda in de 2e klasse. Hier bleek het altijd al een sterke tegenstander die goed gebruik maakt van zijn voorwaartse, maar dit jaar ook een hele mooie aanwas heeft (gehad) van klasse-backs.

Vanaf de kickoff klapte Breda erop met heel veel kracht en overtuiging. Eigenlijk deden zij wat wij normaliter doen. Zij waren in staat om heel veel druk uit te oefenen op de ruck en zij liepen erg sterk op. Daar hadden wij erg veel moeite mee. Het oplopen ging stroef en de druk op de tegen-rucks was vrijwel afwezig.
Conform dat spelbeeld opende Breda de score in de 9e minuut. Net de de tweede try van Breda konden wij tegen het einde van de eerste helft iets onder de druk uitkomen. Dit resulteerde direct in een tegentreffer aan onze zijde. Door de druk welke Breda op ons zette, hebben we hun spel gespeeld. We speelden al snel in de wedstrijd chaotisch, wat resulteerde in negativiteit onderling.

In de hitte van deze zonovergoten nazomer middag, begon de tweede helft net als de eerste. Hetzelfde sterke spel van Breda met harde voorwaartsen bracht hen al binnen enkele minuten naar een try. Het duurde even, maar ook nu tegen het einde van de tweede helft drukten wij nog een try voor de Rotterdamse eer. Eindstand 12-48.

Het mag duidelijk zijn dat wij ondanks goede wil tekort kwamen, omdat wij - hoewel cliché - toch echt ook met onzelf moesten worstelen. Maar in lijn met de wijze woorden van Marjo (bedankt voor deze positiviteit op het veld!) tijdens de wedstrijd en Caro achteraf: Het is bijna onmogelijk om na een promotie iedere wedstrijd weer glansrijk te winnen. Dat hoeft ook niet. We mogen en moeten moed putten uit momenten om daarop voort te bouwen en te blijven groeien. De scrum stond als een huis. We hebben weer onze tanden laten zien met goeie try's. Dit jaar zullen we juist moeten genieten van de "kleine overwinningen" op het veld. We hebben nu een week rust en dan klappen wij er weer in Rotterdamse stijl bovenop, met de kracht en positiviteit die we van ons team gewend zijn.

Wotm door Breda: Noa
Wotm door ons: Anouk