24sep/17Off

RRC 1 moet hard knokken voor de punten

RRC 1 won vandaag 5 punten tegen RC Delft maar vulde de lijst met rugby-ongeschikten nog verder aan met Peet (gebroken enkel) en Duncan kan na een ongelukkige botsing waarvoor hij rood kreeg, een schorsing tegemoet zien. Het was, zeker in het begin een moeizame wedstrijd met heel veel fouten aan weerszijden. Rotterdam gaf in het eerste deel van de wedstrijd veel teveel penalties weg waar Delft overigens maar matig van profiteerde door deze van grote afstand met matig succes op de palen te kicken en hierdoor een stuk of 12 punten liet liggen. Het was Tom die na een mooi uitgespeelde aanval, de eerste Rotterdamse try wist te drukken en hierna kwam Rotterdam wat beter in de wedstrijd. Delft werd meer en meer onder druk gezet en dit werd de verdediging van Delft op een gegeven moment teveel met een penalty try als gevolg van het opzettelijk onderbreken van een veelbelovende Rotterdamse aanval in het Delftse 5 meter gebied. De rust werd bereikt met een 17-6 voorsprong.

De tweede helft was Rotterdam duidelijk de betere en wist dan ook nog 3 tries te drukken waar Delft er nog 1 wist te scoren aan het einde van de wedstrijd toen deze door Rotterdam al in het slot was gegooid. Gelukkig was het spel (met name in de tweede helft) al een stuk beter dan vorige week maar helaas dus nog meer personele problemen en dat wordt dus puzzelen voor Chris volgende week in de thuiswedstrijd tegen RC Groningen.

Eindstand RRC 1 - RC Delft 1: 31-13 (tries: Lars 2 x, Tom en Jasper + penalty try, Conversies: Tim 3 x)

Foto's René Ladenius Super Sunday (RRC1, RRC 2 en Dames)