8okt/17Off

RRC 1 maakt het zichzelf moeilijk in Amsterdam

Ons eerste team had vandaag een veel makkelijkere middag kunnen hebben in Amsterdam tegen de studenten van Ascrum als er niet zoveel kansrijke situaties om zeep waren geholpen. Rotterdam bewees zichzelf hiermee zeker geen dienst en hield de Amsterdammers hierdoor lang in de wedstrijd. De ene na de andere aanval liep in het honderd door o.a. verkeerde beslissingen en slechte passes. Positief was het feit dat Rotterdam domineerde in de scrum en ook de line-outs werden allemaal gewonnen en werd er meer dan één keer een line-out gestolen van Ascrum. Ook in de rucks ging weinig verloren en de defence stond als een huis. Maar met een magere 13-17 ruststand was het zeker nog geen gelopen koers en nam Rotterdam pas laat in de tweede helft definitief afstand van de studenten en stelde de zege hiermee veilig.

Er zit zeker een stijgende lijn in het spel van Rotterdam maar het team is nog niet helemaal op elkaar ingespeeld. Op zich logisch met toch een behoorlijk aantal nieuwe spelers en het missen van een aantal vaste krachten maar dat kan de aankomende weken alleen maar beter gaan. Daar hebben we alle vertrouwen in.

Eindstand A.S.R.V. Ascrum 2 - RRC 1: 18-27 (tries: Joël, Rik, Bob en Jasper, Conversies: Tom en Joël, Penalty: Tim)

Foto's René Ladenius