30apr/17Off

RRC 1 pas in tweede helft op stoom

Rotterdam begon de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen uit bij de Oysters niet erg overtuigend en hoewel er voor beide teams niets meer op het spel stond, had Rotterdam nog wel iets goed te maken aangezien de thuiswedstrijd in december onnodig met 12-18 verloren was gegaan. De Oisterwijkers profiteerden prima van het feit dat ze met de wind in de rug speelden en door de bal regelmatig te kicken werd er telkens veel terrein gewonnen. Gevolg hiervan was een 15-12 ruststand in Brabants voordeel.

In de tweede helft stelde Rotterdam direct vanaf de start orde op zaken door met veel pressie te spelen en kwam de ploeg als herboren voor de dag. De tries volgde elkaar in rap tempo op en de Oysters stonden hierdoor al vrij snel op een ruime achterstand. De zege kwam dan ook niet meer in gevaar en werd het toch nog een mooie middag.

Rotterdam gaat zich nu voorbereiden op de twee belangrijkste wedstrijden van het seizoen tegen zeer waarschijnlijk RC Amstelveen om promotie naar de Ereklasse af te dwingen.
We beginnen met een thuiswedstrijd op zondag 14 mei en de return volgt een week later.

Eindstand Oisterwijk Oysters 1 - RRC 1: 20-45 (tries: John 2 x Joel 2 x Tom 2 x en Sebastiaan)

Foto's René Ladenius