24apr/17Off

Rotterdames vs Wageningen part 3

(Fotocredit: Wilco Boot/ vs Eindhoven)

Daar staan we weer, op de Rotterdamse minder groenen jacht velden. Het was tijd voor de wedstrijd tegen Wageningen thuis. 2 weken geleden stonden we tegen dezelfde tegenstander, maar dan op hun veld.
De omstandigheden waren deze week heel anders. Het veld, het weer en de opkomst van de tegenstander waren beduidend minder dan toen. Wij met een klein leger van 22! dames, moesten met maar liefst 3 van onze speelster de Wageningse gelederen aanvullen om de kickoff te laten plaatsvinden.
Een bewonderenswaardig fenomeen in het rugby, maar niemand zit er op te wachten.

De uitwedstrijd in Wageningen was een ware uitputtingsslag die pas aan het eind kon worden omgezet in winst. Ook dat verliep nu anders. Dit keer waren wij in staat om op onze eigen onderscheidenlijke manier snoeihard uit de startblokken te gaan. We stonden aan en we gingen hard. De toon was gezet. Na de eerste harde hits en goeie aanvalsopzetten was het in de 6e minuut 5-0 voor ons. Een lekker begin en dat bleek een voorbode.

Vanaf dat moment kregen wij veel meer druk op de ruck en hebben zij ons zelfs enkele keren weggezet. Maar na ruim 10 minuten doorbikkelen, volgde na 17 minuten de tweede try van onze kant.
Het tweede gedeelte van de eerste helft gaven wij wat ruimte weg door de defensieve stellingen iets te passief op te zetten. We liepen minder op. Het is niet raar dat in deze fase na ruim een half uur spelen een try werd gedrukt door Wageningen. Saillant detail is dat de try door een van onze eigen spelers werd gedrukt. Over een goede invulling van aanvulling gesproken.

Vanaf dat moment werd er door onze dames geweldig doorgepakt. Rucks werden gecleared alsof het nooit anders is geweest. Zo zie je maar dat die ruck training van de afgelopen weken toch ergens goed voor waren. Er kwam meer rust in het spel en veel meer momentum. Daar was Wageningen helemaal niet klaar voor. Binnen 5 minuten volgde het enige juiste sportieve antwoord: een hele mooie try door het hele team opgezet met conversie. Werkelijk een oogstrelende aanval. De ruststand was dus 17-5 in Rotterdams voordeel.

Wageningen heeft het Rotterdamse rugbygeweld van de eerste helft moeten bekopen met nog eens 2 geblesseerden, waardoor zij nog maar 10 eigen spelers overhadden. Nog meer chaos. De wedstrijd werd hervat met 12 van Wageningen tegen 13 van ons. Om onze captain te quoten: " nog even en we zijn sevens aan het spelen" . Zelfs met een grabbel door onze opstellingen was de mentaliteit fenomenaal! En dat was in het scoreverloop te zien. Het leek bij vlagen wel galery play. In het eerste kwartier na 'rust' drukten we maar liefst 4 try's en werd ook nog eens een conversie benut. Zo zie je maar hoe aantalen en een brede selectie van wedsrtijdfitte spelers van essentieel belang is. Niet alleen voor het moraal, maar de beste spelers van de tegenstander waren die van ons. Dat zou ook later blijken bij de woman of the match verkiezingen.

Terwijl wij frivool met hele mooie teamprestaties, bikkelharde tackels, sterke rucks en een goeie lijn uitliepen naar een voorsprong van 44-5, werd dat ook noodlottig de eindstand. Toen een speler van Wageningen haar been of enkel brak (update: gebroken kuitbeen en ontwrichte enkel) op 10 minuten voor het einde, had hervatten geen zin meer. Dat werd de eindstand. Uit de Rotterdamse erehaag voor de speler (Bo) die per brancard het veld verliet, blijkt dat wij haar een warm hart toedragen en een voorspoedig herstel gunnen. Ook blijkt hieruit dat de verpleegkundigen kippenvel kunnen krijgen, want zoiets hadden ze in geen 20 jaar meegemaakt, zeiden ze. Kennelijk hun eerste ritje naar een rugbyveld (hoor ik: zumba!?)

We hebben erg goed gespeeld deze week. Wederom een teken dat het tussen onze oren goed zit en dat we gewoon facking nice rugby kunnen spelen. We moeten blijven trainen en werken aan ons spel. Voor onszelf en voor elkaar. De competitie duurt lang. Nog 2 wedstrijden en we krijgen onze welverdiende rust. Maar alleen de eerstvolgende wedstrijd telt. Laten we daar solide spelen, ons eigen spel tot uitdrukking brengen. Dat is de doelstelling.

Wedstrijdverslag: Kim & Ruben
Wotm aan onze kant: Sophie
Dragen van het tasje van Mos, met de naam: " onze beste speler bij de tegenparty" :Marjo
Wotm door de tegenpartij: wederom Marjo. Toch nog iets waar Rotterdam en Wageningen vergelijkbaar zijn.

Volgende wedstrijd: 30 april: 11.30 ko uit vs Eindhoven

Voor foto's Wilco klik hier