16jan/110

RCE/PSV V Rotterdamse RC1 (38-5)

Helaas werden we verlaat omdat een speler niet op kwam dagen, na herhaaldelijk bellen dan maar langs zijn huis. Maar ook daar was niemand wakker en moesten de jongens zonder maatje naar Eindhoven. Aangekomen omkleden en starten met de voorbereiding van de wedstrijd, helaas merkte we door de te korte tijd alles niet goed doorgenomen kon worden. Terug gekomen in de kleedkamer miste ik het vuur bij de spelers en dit heeft ze tijdens de eerste heft van de wedstrijd opgebroken. Het was niet zo dat de tegenstander met goed fase speel er door heen kon komen maar we maakte teveel fouten en mis tackel's. Gelukkig waren er ook mooie acties die helaas niet in ons voordeel uitpakte, door middel van een goeie teckel man naar de grond tweede man er over heen om de bal te pakken maar helaas mocht de tegenstander de bal vasthouden op de grond waardoor de tegenstander in bal bezit kon blijven. Ook het killen van de bal werd door onze tegenstander perfect uitgevoerd en hadden wij daar geen antwoord op. Ik hoop dat de jongens dit op een positieve manier in het rijtje minder goede ervaringen zetten. We moeten ons zeker troosten met de woorden die ik nu al verschillende keren heb gehoord. Arnold het is een jonge ploeg en als je ze bij elkaar kan houden dan word het een ploeg om rekening mee te houden. Ik hoop dat de spelers dit ook inzien en willen werken aan de verbeterpunten. Het is ook fijn dat onze vaste supporters de weg weer gevonden hebben naar het rugby veld, ik had dit graag willen vieren met een overwinning maar dit is het mooie van een competitie, aanstaande zondag hebben we weer de mogelijkheid om dit recht te trekken.

Met Vriendelijke Groet.
Arnold de Jong