1okt/17Off

Nipt verlies voor RRC 1 tegen RC Groningen

Laten we beginnen met te stellen dat het niet heel best was allemaal vandaag tijdens de inhaalwedstrijd tegen RC Groningen. Uiteraard verklaart de afwezigheid van een stuk of 5 á 6 spelers die normaal gesproken in het basisteam staan veel wat betreft het spel van vandaag. De mannen die er wel stonden werkten allemaal keihard maar hadden het enorm moeilijk tegen het fysiek sterke Groningen. De noorderlingen beschikken over een sterk en zwaar pack en dat was vooral duidelijk merkbaar in de scrums waarbij de bal er vaak aan de voor Rotterdam verkeerde kant uitkwam. Het werd dan ook een moeizame eerste helft met weinig kansen aan Rotterdamse kant en waarin een geconverteerde try en een penalty kick zorgden voor een 0-10 ruststand in Gronings voordeel.

In de tweede helft kreeg Rotterdam wat meer grip op de wedstrijd en ontspon zich een zeer spannend gevecht. Het spel was nog steeds niet goed maar Rotterdam knokte zich terug in de wedstrijd met een paar mooie breaks en leek 5 minuten voor tijd zelf de winst te pakken toen Joël met zijn tweede try, Rotterdam op een 19-15 voorsprong bracht.

De Groningers gingen nog één keer vol in de aanval en mede door een paar cruciale Rotterdamse fouten nadat de bal met veel moeite gewonnen en dus in plaats van de wedstrijd uit te spelen werd Groningen nog een kans geboden en trokken ze wederom richting de try lijn. Rotterdam werd hierdoor geforceerd om penalty na penalty weg te geven in de eigen 5 meter. De Groningse voorwaartsen beukten in op de Rotterdamse defensie die er alles aan deed om stand te houden maar uiteindelijk brak het verzet in de last play en won Groningen de wedstrijd toch wel terecht met één punt verschil.

Eindstand RRC 1 - RC Groningen 1: 19-20 (tries: Joël 2 x en Mitchell, Conversies: Tim 2 x)

Foto's René Ladenius