19dec/17Off

Mini’s thuis bij RC Sparta

Helaas lagen de velden eruit bij RRC zodat er werd uitgeweken naar Sparta. Bijzonder fijn dat dit kon omdat de mini helden door het weer ongeveer een maand lang weinig tot geen rugby hadden gespeeld. Dank aan het team management en aan RC Sparta dat dit mogelijk werd gemaakt.

Reeds voor vertrek werd in de vroege ochtend door de Bleiswijkse Pelleboer (voor de jongere lezers onder ons, dat was een befaamd weerman uit de provincie) iedereen opmerkzaam gemaakt op gladheid. Geen overbodige luxe. Gelukkig kwam iedereen heelhuids aan. Gezelligheid ten top en twee teams werden gemaakt met een eerste en tweede jaars verdeling. Het eerste jaarsteam was gedurende achterliggende maand helaas vergeten dat tackelen ook onderdeel van het rugby is. De tweedejaars hadden helaas  vergeten dat ze snelle handen en voeten hebben. Uitslagen leken vandaag minder belangrijk voor onze mini's maar het zoeken naar golfballetjes wel. De eerstejaars konden geen overwinning bijschrijven waar de tweede jaars wel alles gewonnen hebben maar het spel niet het normale niveau haalde. Ondanks dit gegeven werd de laatste wedstrijd een walk over omdat de tegenstander aangaf niet te willen spelen tegen RRC. Het krachtsverschil werd als te groot ingeschat door de tegenstander.

Met de onderlinge gezelligheid was het echter wel weer helemaal top. Dus over de sfeer helemaal niets te klagen. Komende week is er nog gewoon trainen maar de eerstvolgende wedstrijden zijn er pas weer in 2018. Terwijl diversen toch aangaven dat ze de twee dagen kerst en nieuwjaarsdag, met enige fantasie, ook als wedstrijddagen konden definiëren. Want rust roest. Dat was de finale conclusie van de dag. Het plan van RRC dat het hebben van kunstgrasvelden zo langzamerhand meer noodzaak dan luxe is, is vandaag wel bevestigd.

Scribent deze wenst een ieder alvast mooie feestdagen en vol goede moed naar het wedstrijdprogramma in 2018.