27nov/17Off

Mini’s in de hagel te Delft

Onze mini helden waren door de lange reistijd van verleden week gecompenseerd door de uitnodiging te accepteren om bij het altijd gastvrije RC Delft te spelen. Reden voor een niet nader te noemen lid van de technische staff, wiens zoon Ben heet, zijn vrouw mee te nemen. Of een wat uitgelopen avond ervoor of het thuis toilet maken door de vrouwelijke wederhelft nu de echte reden was, bleef enigszins ongewis, maar te laat was hij. 😉

Maar gelukkig kon er net voor het begin van de drie wedstrijden per team een technische en tactische bijdrage worden geleverd. Zodat, ondanks wat afzeggingen, twee mini teams mede door wat creatief wisselbeleid tussen de teams door de technische staff, opgesteld konden worden. Naast RC Delft, waren de Bassets en RC Voorburg de tegenstanders. Het lijkt er trouwens op dat onze tegenstanders ook de mini verslagen lezen want meer weerstand was gevraagd en gelukkig vandaag ook gegeven. Maar voor hardere wedstrijden  lopen onze mini's niet weg, zo bleek. Het ene mini team won ondanks de zeer kleine velden en veel fysiek geweld weer alles en het andere mini team had een wat meer wisselend resultaten beeld. Dat kwam ook omdat er wat spelers om verschillende redenen (waaronder blessures) gedurende de ochtend afhaakten. Zodat bij de laatste wedstrijd geen wissels meer aanwezig waren en het andere team zelfs een speler van de tegenstander moest lenen. Niet optimaal maar zeer sportief van de tegenstander RC Delft.

Samenspel was ook vandaag  weer goed aanwezig. De scrums worden zo hard ingezet dat de tegenstanders om uncontested vroegen. De try’s vlogen weer om de oren. Hagel en kou kon de pret niet drukken. Onderling is tussen de mannen gelukkig het besef dat met samenspel veel meer bereikt kan worden, wat ook ontzettend leuk is om te zien. In de laatste wedstrijd was het mooiste bewijs van dit feit dat het hele team op de try-lijn van de tegenstander Wouter zocht zodat hij een try kon drukken. En dat lukte tot groot plezier van iedereen die de mini's van Rotterdam een warm hart toedragen. Nu maar hopen dat deze week gewoon weer lekker getraind kan worden om het vangen in de loop en het overgooien nog scherper te krijgen.

Foto’s Bastiaan van de Werk

Mini-ouder