19dec/17Off

De Turven weerstaan Haagse bluf

Zaterdag 16 december speelden de turven in het gastvrije Den Haag. En ondanks de sinterklaas stress nog vers in de kleren en het feit dat ze vanwege het barre weer al weken niet hebben getraind speelden ze de sterren van de hemel. Traditiegetrouw werd  de eerste helft van de eerste wedstrijd gebruikt om een beetje op te warmen en wakker te worden, maar daarna konden ze knallen. Er werd veel overgespeeld en hier en daar werden zelf dubbele tags gepakt! Bij tijd en wijle werd het spel ruw en af en toe maakte de tegenstander een try door in sola acties zigzaggend over het veld te rennen, maar daardoor lieten de turven zich niet gek maken. Ze bleven mooi op lijn en speelden consequent over.

Gelukkig zat het weer ook mee en bleven barre winterse taferelen zoals onlangs bij BSN achterwege. Bij de laatste wedstrijd zakte de focus wat in, maar daar hadden onze Haagse vrienden ook wat last van, waarna de vriendelijke ref voorstelde lekker weekend te gaan vieren en laatste actie uit te roepen. Een goed plan. Drie mooie wedstrijden, niet allemaal gewonnen, maar daar waren we ook niet op uit. Het doel was om iedereen de kans te geven zijn of haar vaardigheden te ontwikkelen. En dat lukt met deze club enthousiaste rugby kids prima!

Coach, Matthijs