3sep/17Off

Dames nemen de Rotterdamcup mee naar huis

Na de vakantie met heel veel bier en toch ook de eerste trainingen, ging het vandaag tijdens de allereerste officiële pre season wedstrijd om niets minder dan de Rotterdam Cup.

Dit toernooi vond plaats oo het Spartaanse veld. De spanning vooraf bij de dames (en niet-spelers) was te snijden. Stresskak en hyperende dames illustreerde dat wel.

Op een mooi veld en in het zonnetje mochten wij aantreden nadat de mannen hun kunsten hadden vertoond. Helaas hadden de Hookers zich afgemeld wegens een training(skamp). Gevolg hiervan was dat wij 1 tegenstander hadden: de formatie van Delft/Dordt/REL. Met kwaliteit en ook een aantal nieuwe spelers vormden zij een geduchte opponent.

Omdat wij maar 1 tegenstander hadden, was de wedstrijd opgesplitst in 3 "helften" van 20 min.
De eerste 10 min van de wedstrijd moest iedereen even zoeken. Volstrekt een logisch fenomeen na zo'n lange periode zonder wedstrijden. Wat niet logisch hoeft te zijn, is dat vanaf dat moment al bij vlagen een structuur en aanvalsopzet zichbaar werd. Iets waar de tegenstander alle moeite mee had.

Hoewel beide teams (zij meer dan wij) moeite hadden met de nieuwe rucks, liepen wij uit naar een comfortabele voorsprong van 3 try's. De tweede helft moesten we er weer een stuk harder voor werken. Hoewel wij meer balbezit hadden, konden we het eerste kwartier niet doorbreken.

Maar over doorbreken gesproken, het moet gezegd: toen volgde een doorbraak op onze eigen 22. Een sprint over 125 meter leidde tot onze 4e try van de wedstrijd. De try die kort daarna en vlak voor het einde van de tweede helft volgde, was een oogstrelende fase vanaf eigen helft. Een aantal pick and go's gevolgd door een slimme en snelle actie van de lijn bracht try nummer 5 op de teller. Op die momenten ziet het er zo 'makkelijk' uit. Prachtig!

Hiermee was de wedstrijd gelijk ook wel gespeeld. De derde helft was een formaliteit. Het werd wat rommeliger. Fysiek was het wel zo'n beetje op, de temperatuur steeg nog iets en de winnaar was bekend. Het was een bewuste keuze om de conversies apart te benoemen. Maarliefst 4 van de 6 conversies zijn benut. Met dit percentage kunnen wij komend seizoen wedstrijdpunten pakken! Grote klasse.

Met dit optreden en een eindstand van 38-0 was de dubbel een feit. Rotterdames kampioen en winnaar van de Rotterdam Cup.
In het kader van 'size does matter' (nee, het gaat niet over de zumba's) moeten we de beker even onder de loep nemen. Letterlijk en figuurlijk. De omvang van de beker was geen weergave van de prestatie op het veld. Tegelijk geldt: wie het grote niet eert, is het kleine niet... Laten wij met opgeheven hoofd en de beker van vorig jaar nog in de tas, samen terugblikken op een mooie rugby middag en een gezellige vierde helft met de babecue en bier.

Wedstrijdverslag: Ruben
Wotm: Cheeta Chitra

Volgende wedstrijd: 10 september k.o. 13.30 uur, eerste competitiewedstrijd thuis vs CL Dukes/Octo/Wally 1.