9okt/17Off

Dames buffelen voor eerste punt!

(Fotocredit: Wilco Boot)

De Rotterdames mochten voor de derde wedstrijd afreizen naar Den Bosch tegen de Brabantse combinatie Dukes/Wally/Octo. Wederom een sterke tegenstander met fitte en tactisch slimme meiden. We hebben ze kennis laten maken met vechtende en bikkelende Rotterdames. De einduitslag van 75-32 is enigszins geflatteerd en we mogen trots zijn op onze welverdiende eerste bonuspunt.

De Dukes opende de score al in de tweede minuut. Rotterdam had hier meteen antwoord op met een try uit een solodoorbraak en nog een tweede try na snelle balhandeling in de lijn. Wat is het smullen voor de toeschouwers. Rotterdam had haar voorsprong. We gaven niets weg en zetten als collectief hoog druk. Zij hadden grote moeite met onze voorwaartse, maar wisten nog een aantal try’s te scoren door de gaten goed op te zoeken. Nog voor de rust gaven de Rotterdames weer thuis met een knappe try (Zumba voor Hedwig!) en gingen we de rust in met 29-17.

In de eerste helft zijn meerdere spelers uitgevallen met blessures en moest er creatief geschoven worden op posities. Dat iedereen inmiddels wordt getraind voor meerdere posities, heeft zijn vruchten afgeworpen. Iedereen heeft het uitstekend opgepakt.

In het begin van de tweede helft braken wij als eerste door, met een bekende epische versnelling van Carola. Helaas konden de Dukes met nieuw ingebrachte spelers, vers uit hun eigen opleiding, een hardere vuist maken. (Agathe: die meiden zijn veels te jong, die mogen nog geen eens bier drinken!). Met een drietal tegentry's kort op elkaar veranderde het spelbeeld. Rotterdam antwoordde met een knap stukje teamwerk: Mirjam zette vanaf de wing de run in en popte de bal uit een tackle naar Cait. Anouk nam de bal over en vervolgens mocht Caro de try afmaken. Hoewel de Dukes daarna gestaag verder op ons uitliepen en onze krachten op waren, pakten we ook na 70 min toch weer een try. Na 80 minuten stond er echter 75-32 op het scorebord en mogen we Dukes/Wally/Octo feliciteren met de einduitslag. Via deze weg willen we nogmaals de ref bedanken voor een uitstekende wedstrijd!

Er zit ontzettend veel potentie bij de Rotterdames om goed mee te draaien in de eerste klasse, zolang we blijven leren van alle wedstrijden: van geniepige truckjes in de scrum tot en met schijnbewegingen in de lijn. En we zijn op de goede weg! De scrum stond goed, rucks beter dan de voorgaande 2 wedstrijden en maar liefst 6 goede try's in een uitwedstrijd. Gezien het spelbeeld tot en met de eerste 10 min in de tweede helft, had het niemand hoeven verbazen als wij deze wedstrijd winnend hadden afgesloten. We kijken uit naar de volgende ontmoeting!

Volgende wedstrijd: ko. 13.00 uur,  15 oktober uit vs RC Diok/LSRG vs Rotterdames

Wedstrijdverslag: Maaike & Ruben

Wotm: Caitlin