20nov/17Off

Cubs bereiden zich voor op Cup competitie

Om alvast een kijkje te nemen op cupnivo hebben de cups een vriendschappelijke wedstrijd tegen Haarlem gespeeld. Een van de  charmes van het rugby is natuurlijk dat je, terwijl het land wordt doorgereisd, met de verschillende Nederlandse culturen in aanraking komt. In Brabant zijn de mensen warm en vriendelijk, in Zeeland stug maar eerlijk en in Noord Holland laten we het trots noemen en doen ze er alles aan om te winnen.

De Haarlemmers waren in de sinterklaasstemming, tijdens de warming up werden er luidkeels sinterklaasliedjes gezongen. Het was koud, nat en winderig en er waren maar 15 Rotterdamse cubs die de hele wedstrijd geblesseerd of niet uit moesten spelen. De wedstrijd ging gelijk op, de Rotterdamse Cubs hebben de hele wedstrijd voorgestaan. Ondanks de gezamenlijke inspanning van de Haarlemmers hielden de Rotterdammers 2 punten over aan het einde. Gewonnen en wat dat zegt genoeg over de verhoudingen in de komende cup competitie.

De teams in de cup competitie liggen qua krachtsverhoudingen, op Delft na, dicht bij elkaar. Tel daar bij op dat de Rotterdamse Cubs over een paar weken weer volledig zijn, hebben de Cubs zeker kans op een goed resultaat in de competitie. Vandaag viel Donny op vanwege zijn stabiliteit in het spel en Oscar vanwege zijn drive naar voren. De Cubs hebben het overall vandaag gewoon goed gedaan.

Foto's Marco Breevoort